La prova del sistema d’enviaments massius a telèfons mòbils que havia de tenir lloc a les vegueries de Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès per repetir l’enviament fallit del 12 d’abril té nova data: el dimarts 13 de juny al matí es farà l’enviament a tots els telèfons mòbils d’aquestes zones.

Fins ara s’han dut a terme 3 proves del sistema. La primera, el 28 de febrer a Lleida, Alt Pirineu i Aran, la segona, el 12 d’abril, va tenir lloc a les vegueries de Tarragona, Terres de l’Ebre i Penedès, i la tercera, el 27 d’abril, va tenir lloc a les vegueries de Catalunya Central i Girona.

En la segona prova, del 12 d’abril, el missatge massiu va arribar només al 35% dels telèfons mòbils, segons dades de l’enquesta desenvolupada per Protecció Civil de la Generalitat. La Generalitat va reclamar a l’Estat, desenvolupadora i administradora de l’eina, que hi posés solució. El Ministeri va dir que havia localitzat l’errada i l’havia arreglat. Ara, amb la prova del 13 de juny, es vol comprovar que a la segona prova de Tarragona, Terres de l’Ebre i Penedès, tot funciona correctament abans de dur a terme la prova més gran pel que fa a la població afectada, que seria la de la vegueria de Barcelona.

El sistema és molt útil en cas d’emergència greu, ja que permet una difusió massiva en un espai molt curt de temps d’instruccions concretes a la població.