Íngrid Roca, delegada territorial de Salut a les Terres de l’Ebre, i Miquel Alonso, delegat territorial de Territori a les Terres de l’Ebre, han mantingut aquesta setmana una reunió per iniciar la coordinació dels propers passos del projecte i estudi de l’ampliació i adequació de l’heliport de Móra d’Ebre. Una vegada realitzat l’estudi previ i es redacti el projecte, es passarà a la fase de licitació de l’obra.

L’objectiu del projecte és l’adequació i ampliació de les instal·lacions de l’heliport de Móra d’Ebre, que serviran per millorar l’operativitat de l’helicòpter medicalitzat del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i permetran instaurar el vol nocturn, d’acord amb un estudi previ de la Direcció General de Ports i Aeroports.

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre gestiona l’equip de professionals de l’helicòpter del SEM, així com la base terrestre, els dos recursos de suport vital avançat del territori.

Per isòcrona, Móra d’Ebre és un emplaçament estratègic, ja que és la ubicació que permet arribar a tots els punts del territori al qual dóna cobertura l’helicòpter del SEM en menor temps. En total hi ha quatre helicòpters medicalitzats del SEM a tota Catalunya, distribuïts en 4 bases arreu del territori català: Girona, Tremp, Sabadell i Móra d’Ebre.