El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha inaugurat avui la nova sala de parts de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre (HCME), a la Ribera d’Ebre. Forma part de la segona fase del projecte de reforma i millora de l’àrea quirúrgica del centre i s’ha dissenyat específicament per proporcionar una atenció més humanitzada durant el procés de part.

Balcells ha destacat positivament la «transformació de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, que no és només en infraestructures, sinó que s’estan desenvolupant equips territorials en xarxa amb una gran complementarietat amb l’Hospital Verge de la Cinta, i el que estem demostrant és que l’hospital comarcal, l’hospital de proximitat, té una gran funció a fer”. El conseller ha afegit que “la capacitat resolutiva d’un hospital comarcal s’està veient a Móra, amb una gran complicitat amb l’Atenció Primària i una gran complicitat amb els hospitals de referència”.

“És un bon model de desplegament territorial -ha assegurat-, estic molt content d’aquesta visita, veient com les coses estan anant a millor. L’Hospital de Móra d’Ebre està molt ben portat i està donant el servei que toca, el servei que la ciutadania es mereix, amb gran proximitat, gran qualitat i assegurant l’equitat territorial”.

La primera fase de les obres d’ampliació i millora de l’HCME, ja en funcionament, va incloure la nova àrea de Cirurgia Major Ambulatòria, l’adequació i millora de l’Àrea de gabinets d’endoscòpia i de cirurgia menor, en la que es va habilitar una nova sala per a tècniques endoscòpiques, i una nova sala d’actes. La inversió per part del Servei Català de la Salut en aquesta primera fase va ser d’1.077.150,43 euros.

En aquesta segona fase de les obres d’ampliació i millora, s’ha reformat i ampliat l’àrea d’esterilització, amb maquinària nova, i s’ha adequat i millorat tant la sala de parts com un dels quiròfans. La tercera fase inclourà l’adequació i renovació dels dos quiròfans restants. La inversió per part del Servei Català de la Salut per a la segona i tercera fase serà de 5,7 milions d’euros. Així doncs, tot el projecte de renovació de l’àrea quirúrgica de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre suposarà una inversió molt propera als 7 milions d’euros.

La nova sala de parts de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre disposa d’un espai de 40 metres quadrats, plenament equipat per a oferir una atenció al part que respecti el procés fisiològic, amb la mínima intervenció obstètrica i afavorint l’assistència de forma natural al part, alhora que preservant en tot moment la seguretat de la dona i el nadó amb equipament medicalitzat.

Respecte a la dona i la seva família

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, en la seva línia de treball humanitzadora i amb la voluntat de l’equip assistencial de respectar la dona i la seva família, fer-los partícips de les decisions i oferir el màxim confort i suport psicoafectiu, ha dissenyat una sala de parts que fomenta un espai càlid i acollidor, lluny de la fredor d’una àrea quirúrgica, però sense renunciar a la tecnologia. A la nova sala hi conviuen l’opció natural i la medicalitzada, plenament coordinades, i en cas necessari la sala està equipada per poder assistir a un part medicalitzat i instrumentalitzat.