Aquesta setmana i dins del projecte Cuid’ART d’Humanització hem gaudit de la potent veu de la Irene Porta i l’acompanyament a la guitarra i veu de Carlos Toledo. Durant dues hores han fet un recorregut musical per diferents espais i serveis de l’hospital per carregar-nos de benestar i energia escoltant cançons atemporals.

L’any 2020 després de realitzar un estudi a gran escala sobre la relació entre l’art i la salut i el benestar, l’OMS per primera vegada, crida als governs i les autoritats sanitàries a aplicar polítiques que millorin la col·laboració entre els sectors sanitari i artístic, ja que l’art, la música, la pintura o la dansa beneficien la salut. Escoltar música ajuda a controlar el nivell de glucosa a la sang, fer música millora el sistema immunitari i la gestió de l’estrès, ballar proporciona beneficis a tot el cos i la ment i la pintura o l’escultura ajuden als estats depressius.

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre dins de la seva línia estratègica d’humanització contempla millorar el benestar de les persones ateses i famílies durant la seva estada al centre així com el dels professionals que presten aquests cuidatges i crea el projecte Cuida’ART, liderat per un grup de professionals del centre, que té com a objectiu apropar a l’hospital iniciatives artístiques de diferents àmbits i a ser possible realitzades al nostre territori.