Del 18 al 20 d’abril s’ha celebrat a l’Amfiteatre “Ramón i Cajal”
de la Facultat de Medicina de la Universitat Complutense de Madrid el II Congrés Internacional d’Humanització de l’Assistència Sanitària.

Durant aquests tres dies s’ha comptat amb la participació de pacients, famílies, professionals i estudiants de tot el món amb l’objectiu comú de treballar per transformar la realitat de l’atenció i promoure l’intercanvi d’experiències i coneixement científic.

Es van presentar 112 treballs dels quals 11 van ser escollits com a comunicació oral i van optar al premi Pablo Ráez, un d’ells va ser el treball presentat des de l’HCME “¿És possible la humanització als nostres serveis d’urgències?. Es tracta d’un treball multicèntric en el qual van participar 7 hospitals de Tarragona i TE i on es valora la implementació a cada centre de les 164 bones pràctiques d’Humanització proposades per “Projecte HUCI” per als Serveis d’Urgències.

També es van presentar dos treballs tipus pòster sobre la Simulació amb el vestit MAX per a la sensibilització i la formació en Atenció Centrada en la Persona i una segon pòster sobre la Formació en habilitats “No tècniques” en el personal sanitari.

Un orgull estar representats en aquest Congrés que treballa com nosaltres l’altra mirada de l’atenció a les persones.