Aquest divendres, a les instal·lacions de la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre, l’Ajuntament del municipi ha fet entrega d’un lot de cent documents a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. A l’acte hi ha participat Rubén Biarnés, alcalde de Móra d’Ebre, Montse Pineda, regidora de cultura, Maria Josep Clua, directora de la Biblioteca Comarcal, Pilar Closa, Gerent de Salut Terres de l’Ebre i Raquel Gené, directora d’Infermeria de l’Hospital Comarcal.

L’acte d’avui s’emmarca en el projecte Cuid’ART liderat per l’hospital, una iniciativa d’humanització, que té per objectiu millorar el benestar i la salut emocional de les persones ateses i famílies durant la seva estada al centre, així com la dels professionals sanitaris que hi treballen. Apropar la cultura, en aquest cas la lectura, és també una forma de teràpia.

Raquel Gené, directora d’Infermeria: «La lectura millora la connectivitat cerebral, redueix l’estrès, millora la memòria i la concentració, estimula la creativitat i millora l’empatia; escoltar música ajuda a controlar el nivell de glucosa a la sang, fer música millora el sistema immunitari i la gestió de l’estrès, ballar proporciona beneficis a tot el cos i la ment i la pintura o l’escultura ajuden als estats depressius.»

L’HCME dins de la seva línia estratègica d’Humanització contempla millorar el benestar de persones ateses durant la seva estada al centre així com el dels professionals que presten aquests cuidatges. «Llibres que Curen» sorgeix del projecte Cuid’ART, que té com a objectiu apropar al nostre centre iniciatives artístiques i culturals vinculades al territori amb col·laboració de les entitats culturals locals.

La Biblioteca Comarcal s’afegeix, així, a la llista de col·laboradors d’aquest projecte amb dues iniciatives: d’una banda, la donació d’un lot de 100 documents, format per llibres i revistes adreçats a l’àrea de pediatria i la unitat sociosanitària. D’altra banda, el club de poesia PerVers, vinculat a la biblioteca, oferirà aquest mes de novembre 2 recitals de petit format en diversos espais de les instal·lacions del centre sanitari.