El Canal Medicaments i Farmàcia posa al vostre abast continguts clars, entenedors i de qualitat sobre els medicaments que preneu perquè pugueu utilitzar-los amb responsabilitat i seguretat.

També us ofereix informació pràctica sobre l’atenció farmacèutica, que us proporciona els medicaments i altres productes farmacèutics prescrits pels professionals sanitaris del sistema de salut.

Enllaç a la pàgina de gencat:

Els 5 moments clau per a la seguretat en l’ús del medicament” és una iniciativa de la Organització Mundial de la Salut dins el marc de la seva campanya “Medicació sense danys». Centra la seva atenció en els 5 moments potencialment determinants a l’hora de prevenir un ús incorrecte dels medicaments:

  • Començar amb un nou medicament
  • Prendre el medicament
  • Afegir un medicament
  • Revisar el medicament
  • Deixar el medicament.

A la infografia, es mostren aquests moments claus de la medicació que permeten al pacient  actuar per reduir el risc d´errors i d’efectes secundaris en l’ús dels medicaments. L’objectiu no és només millorar la seguretat del pacient, sinó també ajudar a promoure la implicació del pacient en la seva pròpia salut.

Els errors de medicació es poden produir tant a casa (per exemple, quan ens equivoquem de medicació i prenem un medicament per un altre), com durant l’assistència sanitària (per exemple, quan se’ns administra una dosi incorrecta d’un medicament o, fins i tot, un medicament que no està indicat per tractar la nostra malaltia, entre d’altres).

Prevenir errors de medicació és responsabilitat de tots: dels metges que els prescriuen, dels farmacèutics que els dispensen, de les infermeres que els preparen i administren… i també dels pacients . Per aquest motiu, com a pacients, quan preneu la medicació a casa és molt important seguir unes bones pautes de seguretat entre les quals s’inclou conèixer els medicaments.

En aquesta infografia, hi trobareu alguns consells per prendre els medicaments de forma segura i evitar els errors de medicació.