CINGLES D’ARBOLÍ: LA COVA DEL BALETA, BALCÓ DE PEIRÓ, EL NASSOT,… I MOLT MÉS

Diumenge dia 12 de febrer de 2023

Aquest itinerari pel cingle d’Arbolí és una bona oportunitat per a obtenir una de les millors vistes de la vall d’Alforja. A més a més et permetrà descobrir alguns dels més interessants indrets que ens ofereix aquesta característica formació rocosa com el Nassot, el balcó del Peiró o la cova del Baleta entre altres. També podràs conèixer vestigis d’antigues explotacions mineres molt importants en altres temps per l’economia de la comarca. La ruta tot i estar qualificada de nivell mitjà és assequible per un excursionista amb poca preparació.

SORTIDA:    Del Passeig del Pont a les 8:00. Duració aproximada de 3:00 a 4:00 hores

Salut Sense Dubtes

La Xarxa Catalana d’Hospitals i Centres Promotors de la Salut (HPH Catalunya) de la que forma part l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre, és una xarxa formada per centres del territori català que col·laboren per promoure el coneixement de les persones sobre la seva salut, millorar la comunicació entre els professionals de la salut i pacients, aconseguir un entorn laboral més saludable i tenir implantat un sistema de treball que promogui la salut en les organitzacions sanitàries.

Des del 2020 s’està desplegant la campanya Salut sense dubtes als centres de l’HPH Catalunya, amb l’elaboració de materials dirigits a millorar la comunicació dels pacients, familiars i cuidadors i els professionals de la salut.

La campanya “Fes sempre 3 preguntes” te com objectiu comprendre millor la seva salut i el que necessiten per mantenir-la.

Guia de prescripció d’exercici físic per a la salut. Guia PEFS

L’activitat física i l’exercici físic són eines de prevenció primària, secundària i terciària.

La Guia PEFS recull i sintetitza de manera entenedora i fàcil d’usar la millor evidència disponible en matèria de prescripció d’exercici físic per a la salut en relació amb diferents malalties i etapes vitals. L’objectiu principal és facilitar als professionals l’adaptació de les recomanacions generals d’exercici físic a les característiques de cada persona.

Podeu trobar la Guia de prescripció d’exercici físic per a la salut (PEFS) al següent enllaç:

https://salutpublica.gencat.cat/ca/detalls/Article/Guia-de-prescripcio-dexercici-fisic-per-a-la-salut-Guia-PEFS

Vacunació