Camina i Pedaleja

Els dies 15 i 16 d’octubre podràs participar a la cursa solidària virtual “Camina i pedaleja per l’artritis i espondilitis”, ja sigui caminant o corrent, a favor de les persones amb artritis, o pedalant amb bicicleta per les persones amb espondilitis. Se sortejaran diversos premis entre tots els participants.

Com participar-hi?
L’activitat es divideix en dues categories, “Camina per l’artritis” i “Pedalea per l’espondilitis”, tria en quina vols participar o anima’t a formar part de les dues (en aquest cas només podràs optar al premi d’una de les categories). Dins de cadascuna, en el moment de començar la teva carrera podràs decantar-te per diferents distàncies a realitzar:

Per poder registrar els quilòmetres que realitza cadascun dels participants, prèvia inscripció al formulari, cal que aquests tinguin oberta l’aplicació mòbil RockTheSport Virtual, que seleccionin la categoria “Camina per l’artritis” o “Pedalea per l’espondilitis” (segons en què s’hagin registrat), i dins aquesta la distància a realitzar.

Ens encantarà veure-us actives per l’artritis i l’espondilitis, així que comparteix amb nosaltres moments durant la carrera solidària, pujant a les xarxes socials fotos o vídeos. Si camines per l’artritis utilitza el hashtag #CaminAR22 , i si et decantes per pedalar per l’espondilitis utilitza #PedalEA22, en ambdós casos anomena @conartritis.

Per conèixer més detalls de la cursa llegeix el reglament.

Campanya Salut Sense Dubtes

La Xarxa Catalana d’Hospitals i Centres Promotors de la Salut (HPH Catalunya) de la que forma part l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre, és una xarxa formada per centres del territori català que col·laboren per promoure el coneixement de les persones sobre la seva salut, millorar la comunicació entre els professionals de la salut i pacients, aconseguir un entorn laboral més saludable i tenir implantat un sistema de treball que promogui la salut en les organitzacions sanitàries.

Des del 2020 s’està desplegant la campanya Salut sense dubtes als centres de l’HPH Catalunya, amb l’elaboració de materials dirigits a millorar la comunicació dels pacients, familiars i cuidadors i els professionals de la salut.

La campanya “Fes sempre 3 preguntes” te com objectiu comprendre millor la seva salut i el que necessiten per mantenir-la.

Guia de prescripció d’exercici físic per a la salut. Guia PEFS

L’activitat física i l’exercici físic són eines de prevenció primària, secundària i terciària.

La Guia PEFS recull i sintetitza de manera entenedora i fàcil d’usar la millor evidència disponible en matèria de prescripció d’exercici físic per a la salut en relació amb diferents malalties i etapes vitals. L’objectiu principal és facilitar als professionals l’adaptació de les recomanacions generals d’exercici físic a les característiques de cada persona.

Podeu trobar la Guia de prescripció d’exercici físic per a la salut (PEFS) al següent enllaç:

https://salutpublica.gencat.cat/ca/detalls/Article/Guia-de-prescripcio-dexercici-fisic-per-a-la-salut-Guia-PEFS